(93-73) Exhibició i victòria de prestigi en una BMB embogida

(93-73) Exhibició i victòria de prestigi en una BMB embogida 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La memòria humana és selectiva i poques vegades exacta quan està impressionada per això qualsevol afirmació feta poc després d’un esdeveniment ha de nedar forçosament en el terreny de la subjectivitat. Tot aquest munt de paraules amic/ga que consumeixes amablement la crònica, per explicar-te que la victòria per 93-73 del MoraBanc Andorra contra Baskonia potser és el partit més rodó dels tricolors en l’etapa ACB segle XXI. I és que el Bakonia arribava al Principat arrassant els seus rivals des de la jornada 3. Els vitorians no només guanyaven sinó que estaven destrossant tot el que se’ls posava per davant. S’ha de dir que els de Pedro Martínez espantaven una mica. Més o menys igual que l’invicte Madrid de la setmana passada. I han acabat més o menys igual, de fet pitjor perquè Baskonia avui ha perdut de 20 i s’ha vist clarament superat pels d’Ibon Navarro que han fet el millor partit de la temporada. Intensos al darrere i elèctrics en atac amb molta determinació i encert en el triple (14 cistelles).La imatge de la que parla el tècnic del MoraBanc que vol pel sue equip es deu assemblar bastant al que hem vist avui perquè a la claredat en atac s’ha sumat una defensa dura i omnipresent que ha desconcertat fins desballestar un equip d’Eurolliga. La valoració col·lectiva dels dos equips ho diu tot, 110 a 67 pel MoraBanc

A banda d’això, igual que a Madrid o contra Galatasaray, hi ha hagut voluntaris per la causa en tot moment. No es pot deixar de destacar el partidàs d’Albicy amb 19 punts i 6 assistències i el de Moussa (que està imperial cada dia) amb 19 punts, 6 rebots i moltes coses bones que no computen a l’estadística. I tot i que el públic possiblement ha vist més aquests dos jugadors que d’altres, Dylan Ennis ha estat el més valorat avui amb 26, 14 punts, 7 rebots i 5 assistències. Però posar-se a mirar l’estadística individual és trobar bona feina arreu. Rafa Luz 10 punts i 4 assistències, Stevic 5 punts d’or i molt intagible, Shurna 7 puntets, Jelínek 11 punts, Whittington 5, Vitali 7 I fins I tot Henton no ha desntonat gens en els minuts del seu debut. Avui l’equip ha donat 25 asisstències, la millor explicació possible per aquesta actuació per emmarcar.

El MoraBanc Andorra ha anat sempre per davant en el marcador. El 20-8 de sortida ha tingut rèplica visitant i al final del primer quart el marcador estava 23-21. Han arribat a empatar els de Pedro Martínez però no hna capgirat en cap moment i la recta final del primer temps ha estat totalment tricolor.El 46-36 ha donat confiança als d’Ibon Navarro i a la segona part han manat, tant que a estones els espectadors estaven tant contents que els semblava viure un somni. El Baskonia tenia ben guanyada la fama de coco però avui s’ha trobat un equip rodó, el MoraBanc Andorra. “Li dono molt més mèrit al rival que demèrit a nosaltres” ha dit Pedro Martínez després del matx.

I com sempre (totes les cròniques acaben igual…) la digestió haurà de ser ràpida. Dimecres toca visitar el Leonessa Brescia en un partit clau per ser al Top16 de l’Eurocup.

Close Cart
Back to top