(93-96) Disgust a la gallega

(93-96) Disgust a la gallega 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bc MoraBanc Andorra ha perdut aquesta nit amb el Monbús Obradoiro per 93-96 en un partit que s’ha anat torçant en el segon temps després d’haver estat dominat durant bona part del partit pels tricolors. El partit estava subratllat com a rellevant perquè podía significar gran part del passaport cap els playoffs però la Lliga Endesa sempre avala en aquestes situacions els que la descriuen com la millor desprès de l’NBA i Obradoiro ha demostrat perquè estava competint tant bé com per perdre tres partits a la pròrroga. Per tant, la competició sempre et reserva algun cop d’aquest estil i avui, en el segon temps, no s’ha vist la millor versió del MoraBanc Andorra i quan això passa la victòria sempre se l’emporta l’altre. A banda d’això, els gallecs han exhibit talent individual en moments claus i han teixit la seva teranyina habitual amb la paciència suficient per acabar atrapant els tricolors quan han tingut l’oportunitat. No es pot negar que la difícil Bombonera no se li dona gens malament a Moncho Fernández, que hi ha guanyat en tres de les 4 visites que hi ha fet. Per part del MoraBanc en la part dels errors, no es pot obviar la influència que han tingut els 9 tirs lliures fallats en el segon temps. Pels punts no sumats i també per la frustració i ansietat que això ha generat en els de Peñarroya, que feia tres mesos que no perdien un partit a casa.

El match ha tingut una primera part que ha estat un festival ofensiu. Ha acabat 56-48 i ha tingut moltes accions de mèrit. El públic s’ho passava bé i les sensacions eren que en algun moment arribaria l’escapada bona i Obradoiro no la podria aguantar. Però no ha anat així, al contrari. Durant força minuts els 10 punts semblaven una frontera de control pel MoraBanc però no ho han estat. Al final no eren 20 o 25, eren 10, i quan Obradoiro ha començat a defensar millor i a encertar més en atac, aviat s’han acabat. I els gallecs han jugat bé amb els nervis locals i s’han endut una victòria ajustada però no es pot dir que immerescuda.

Des del punt de vista individual Jaime Fernández ha valorat 24 amb 16 punts i 4 assistències i ha estat el millor tricolor. David Walker ha fet 18 punts i Jaka Blazic 13. El botxí visitant ha estat Matt Thomas amb 30 punts I 34 de valoració.

Tot i la derrota, la jornada ha estat bonica amb l’emotiva rebuda a David Navarro i l’homenatge al descans als herois de l’ascens a lliga EBA de la temporada 2004-05. Podia haver estat una nit rodona, però s’ha quedat en bonica perquè aquests dos moments i el comportament de l’afició al final han demostrat un cop més que això continua ben viu i que dels disgustos també s’aprèn.