(94-88) Burgos torna a dir que no

(94-88) Burgos torna a dir que no 2560 1746 BC Morabanc Andorra (web oficial)

No hi ha manera. Si l’anàlisi es fa amb propòsit històric s’ha de començar així la crónica perquè no hi ha manera de guanyar a Burgos. El MoraBanc Andorra ha perdut avui per 94-88 en un partit en què ha tingut les seves opcions de guanyar però que s’ha escapat possiblement per l’excés de concessions fetes en l’arrencada del partit. Tot el que passa en un partit s’acumula, i no només en el marcador, també en les cames i en la mentalitat dels jugadors. I per bé que la victòria o la derrota es decideix sempre al final, si durant un tram de l’enfrontament no poses els 5 sentits a l’elit la penalització és molt alta. I el MoraBanc que avui cau a Burgos és un equip fràgil en el primer quart (25-16) que després ha estat aplicat per mantenir-se sempre amb possibilitats però sense l’encert necessari per concretar-les en avantatges sòlids. I és que al descans els locals dominaven 47-41 però la posada en escena dels tricolors en el tercer quart ha estat espectacular i han arribat a capgirar el marcador 55-56. Todorovic, amb 21 punts, ha guiat aquest bon moment en el partit dels d’Ibon Navarro. Però després d’aquests minuts s’ha entrat en un tram de partit dominat per l’intercanvi de cops a través dels tirs lliures perquè el partit s’ha convertit en un rosari de faltes. I d’aquest moment n’han tret profit els de Peñarroya que han pogut acabar el quart per davant, 71-65, i que han començat accelerant el darrer quart fins arribar a tenir 11 punts d’avantatge. Però el MoraBanc Andorra d’Ibon Navarro sempre torna, és tossut fins i tot en els dies grisos i ha sabut tornar a ajustar les coses fins col·locar-se 89-86 i tenint una penetració de Hannah per posar el 89-88 al marcador. La pilota no ha entrat i el Burgos ha lligat la victòria però no l’average, que en una sitació d’hipotètic empat al final de la lliga serà pel MoraBanc. A banda de Todorovic, Moussa ha tornat a estar fantàstic amb 22 de valoració gràcies als 14 punts i 9 rebots que ha agafat. El partit d’avui, malgrat la derrota, té un detall històric que quedarà per sempre, avui David Jelínek ha atrapat José Luis Llorente com el jugador del club amb més partit ACB de la història del club (121). Els tricolors viatgen ara mateix en bus de retorn cap a Andorra. El següent compromís competitiu serà ja divendres vinent a Màlaga jugant els quarts de final de la Copa del Rei contra Iberostar Tenerife.