(95-87) (77-77) Molta passió turca

(95-87) (77-77) Molta passió turca 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bc MoraBanc Andorra ha guanyat avui per 95-87 el Galatasaray d’Istanbul turc en un partit vibrant resolt a la pròrroga (77-77) i en el que els d’Ibon Navarro han exhibit una enorme fortalesa mental per sobreposar-se a les moltes dificultats que ha plantejat el partit. La primera i més important el rival que juga i molt. Els turcs, que per nom i historial son aspirants al títol, han mostrat caràcter per contenir la confiança tricolor ( sòlida després del partit de Madrid) i per fer girar el partit on els interessava. I precisament aquesta ha estat la millor notícia de totes. Tot i que durant força estona el MoraBanc no ha pogut jugar còmode s’ha agafat al partit amb tot i ja ha estat a punt de guanyar-lo en el minut 40. Però amb 77-74 i dos tirs lliures pels visitants als locals els hi ha passat el que tem més un entrenador. El primer lliure de Harrison ha entrat i el segon l’ha llançat a fallar amb posterior rebot ofensiu i cistella sobre el clàxon. Vist amb perspectiva és un drama del que molts equips no es recuperen i més si la primera jugada de la pròrroga és un triple. Però avui el MoraBanc ha estat tossut com una mula i determinat com una pedra. Guiat per un Moussa estel·lar (20 punts, 8 rebots i 27 de valoració) i un Albicy omnipresent (18 punts i 3 assistències) el MoraBanc ha estat clarament millor en la prolongació i ha acabat guanyant de 8 punts. Vist la muntanya russa que ha estat el partit, una victòria merescudíssima. Però és que tot i que Batman i Robin han estat Moussa i Albicy, entre els locals es poden trobar més herois. Jelínek està a un nivell altíssim i avui ha fet 17 punts, Ennis n’ha fet 12 in Shurna 11. Però en la recta final, per afegir un altre exemple positiu, la feina en defensa i rebot de Rafa Luz ha estat determinant per lligar el triomf.

I és que tal i com estan les coses amb derrotes de Estrella Roja i Mònaco avui contra Ulm i Brescia, al grup pot passar absolutament de tot i avui guanyar era més un tema de supervivència que de fer un pas de gegant. El pas endarrere s’hagués fet en cas derrota.

Sobre el partit, buscant fer una descripció cronológica cal dir que l’inici ha estat del MoraBanc, que ha acabat el primer quart amb un confortable 26-19 i que ha marxat al descans amb un 46-37 que era un pel enganyós perquè els turcs ja havien tret les urpes. El tercer quart ha estat visitant (13-21) i ha deixat les coses en un 59-58 que ho obria tot. I s’ha de dir que en aquesta situació física i de gran exigència el MoraBanc ha sabut jugar i guanyar. De fet ha hagut de guanyar dos cops el partit.

I la festa no s’atura, més aviat al revés. Diumenge a les 17h arriba a la BMB el líder de la Lliga Endesa, el Baskonia.