(96-65) Shermadini, gurú d’una victoria necessària

(96-65) Shermadini, gurú d’una victoria necessària 1707 2560 BC Morabanc Andorra (web oficial)

I al sisè dia, el MoraBanc Andorra va ressuscitar. Els homes de Joan Peñarroya han derrotat avui per 96-65 el FIATC Joventut aconseguint deixar enrere el mal moment i de la millor manera possible, amb una victòria consistent amb hamburguesa de regal inclosa. La millora defensiva en el segon temps ha estat un dels pilars del triomf. L’altre té nom i cognom, es diu Giorgi Shermadini. El pivot georgià, colossal, ha anotat 26 punts i ha valorat 36 en una actuació imperial.

El partit no ha augurat en el seu primer temps la resolució còmoda que ha tingut. Amb molt encert en atac, la Penya ha dominat els primers minuts i s’ha arribat a posar amb un 14-20 inquietant. El mal moment de l’equip andorrà feia pensar que potser poguessin passar-se un altre cop per la BMB, els nervis de les darreres setmanes. Però no ha estat així. Mica en mica i envernissant-ho tot sempre de Shermadini, les coses s’han començat a equilibrar a les acaballes del primer quart que s’ha tancat amb 22-23 encara pels visitants.

Feia l’efecte que el MoraBanc tenia més munició que un Joventut que no ha pogut comptar amb Brandon Paul ni Rakovic. I la tenia. Bogdanovic ha començat a escalfar la seva prodigiosa maneta sèrbia (13 punts avui) i Beto es perfilava com el que ha estat, un home fonamental en la victòria (12 punts i 9 rebots). El parcial del quart ha estat 19-15 i al descans les coses estaven 41-38. Les sensacions eren que els verdinegres tindrien dificultats per mantenir el ritme.

Potser per això han començat el tercer quart molt endollats. Els de Salva Maldonado han arribat a capgirar el marcador 41-43. Però ha estat un miratge. Els bases andorrans hen emergit en aquest moment amb veu poderosa. Schreiner, que ha acabat el partit commocionat per un cop, ha aportat direcció i punts i sobretot David Navarro, que ha anotat 12 punts en el segon temps, s’han erigit en els portaveus d’un equip sòlid que ha gaudit defensant i atacant. A la conclusió del tercer quart l’electrònic estava 65-53.

I fins aquí. El darrer període ha estat un festival total i absolut. Cada segon era cada cop més MoraBanc i menys FIATC Joventut. Totes les crisis i pors dels darrers temps s’han quedat només en una banda del duel. Alliberat de la tensió, l’equip de Peñarroya ha estat capaç de gaudir i fer gaudir els seus seguidors arribant fins una anotació de 96 espectaculars punts.

Una jornada per celebrar el retrobament amb la victòria i també d’altres coses. El triatleta Eloy Garcia ha estat distingit com a soci d’honor i la dissenyadora de la tercera equipació, Clàudia Justes, ha rebut l’IMac de premi per part de Pyrénées per haver estat la guanyadora del concurs escolar. La Batucaseu hi ha posat la nota de color musical i d’ambient en una jornada que ha servit per distendir molt necessàriament l’ambient.

Diumenge vinent contra Laboral Kutxa, també a les 12h30, nova ocasió per passar-ho bé a la BMB.