(96-68) Victòria balsàmica contra el Betis

(96-68) Victòria balsàmica contra el Betis 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Una victòria necessària. Pel que significa guanyar i a més per la manera. El 96-68 contra el Real Betis Energía Plus representa una injecció de confiança important pels homes de Peñarroya i més després de com havia anat el partit del diumenge passat a Badalona. Tradicionalment en aquesta nova etapa ACB, el Sevilla (ara Betis) és un visitant que acostuma a rebre correctius severs a la Bombonera i avui no ha estat una excepció. Els prop de 30 punts finals són una bon resum d’una segona part de gran superioritat tricolor i d’un partit en el que els visitants només han inquietat en el segon quart. El MoraBanc Andorra ha corregut, ha tornat a defensar amb el ganivet a la boca i ha mostrat que quan aconsegueix posar-se en aquesta fase competitiva és un conjunt difícil de batre. De fet no es pot negar que l’equip transmet que està en camí de poder explotar algun dia i que el que està fent és atrinxerar-se mica en mica en la solidesa defensiva fins arribar a sentir-se capaç de volar. Aquesta sensació és molt bona perquè vol dir que hi ha marge de millora. Un altre detall important és que, a casa especialment, es van trobant els jugadors que aconsegueixen il·luminar els partits quan fa falta. Avui ha estat el cas de Jaka Blazic, que ha fet 27 punts i ha valorat 29 amb una sèrie espectacular de 9/13 tirs de camp. L’eslovè ha agafat 4 rebots i ha donat 2 assistències en una actuació per emmarcar. Però com sempre que l’equip guanya el llibre d’estil indica que el poder del grup sempre ha de prevaldre en liníes generals. Albicy ha repartit 7 assistències, Jelínek ha fet 14 punts i ha valorat 16, Walker ha anotat 11 punts i ha valorat 12 i els minuts de Copeland en pista han estat més que correctes amb 5 puntets i amb 9 de valoració. De fet l’estadística no enganya, l’equip ha valorat una majúscul 115 per 65 del rival. Un altre detall a tenir a compte, 43 rebots pel MoraBanc per 27 del rival.

L’evolució dels quarts només regjstra la interferència del segon en el tó de domini dels de Peñarroya. 6-0, 21-13, 34-25, 40-37, 53-44, 70-55, 87-62 i 96-68. Resumint i per usar el tòpic més tòpic que s’ha inventat sobre aquesta classe de victòries, victòria balsàmica del MoraBanc Andorra.

Però, i seguint amb els tòpics, això no para. Demà cap a Rússia que espera Kazan amb un nou partit d’Eurocup.