(96-92) Demostració, orgull i derrota a Madrid

(96-92) Demostració, orgull i derrota a Madrid 2448 1836 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Sensacions contradictòries aquesta nit a Madrid. Per una banda la tristor per perdre un partit de lliga. 96-92 i després d’haver forçat la pròrroga (79-79). De l’altra, queda l’immens orgull per la rèplica que els tricolors han ofert avui a una superpotència com el Reial Madrid. Superant trams de màxima dificultat i portant fins el límit un conjunt que només dos dies abans havia batut en la mateixa pista el campió d’Europa, el CSKA de Moscou. Madur, solvent i amb una gra personalitat el MoraBac Andorra que avui haperdut a Madrid ha ofert molts motius els seus seguidors per estar orgullosos però marxa de la capital d’Espanya sense premi. La recompensa està esperant només tombar la cantonada ja que el proper diumenge visita la BMB el Real Betis Energía Plus amb la Copa en joc. Si els homes de Peñarroya guanyen son equip de Copa del Rei, un dels objectius més il·lusionants de la temporada. Si no s’aconsegueix la victòria també hi ha possibilitats de classificació però ja depenen d’average i d’altres resultats, com el de Retabet Bilbao que visita la pista del Baskònia. En l’exhibició de bàsquet i amor propi de l’equip avui a Madrid han destacat diversos noms propis. Shermadini ha fet un imperial 41 de valoració amb 21 punts i 15 rebots però tot i això no ha pogut conduir l’equip a la victòria. Jelinek ha estat excel·lent amb 22 punts i Andrew Albciy ha agafat la responsabilitat en els moments més complicats i ha acabat el matx amb 14 punts i 10 assistències. David Walker també ha anotat 14 punts.

L’arrencada ha ofert una idea de per on aniria el matx. Els dos conjunts volien creuar les espases i no tenien inconvenient en fer-se mal. Els primers marcadors han estat sempre ajustat 6-8 alçava el dit l’Andorra avançant que no havia vingut a ser comparsa en una pista que fa més d’un any que només veu victòries del seu equip a la lliga. Però les acaballes del primer quart han estat blanques i quan això passa, bona nit i tapat. Al final dels primers 10 minuts, 26-21.

El segon quart, el Madrid potser ha pensat que agafant la davantera ja tenia molta feina feta i s’ha equivocat. I molt. La reacció del MoraBanc Andorra ha estat impressionant. Dur com una roca en defensa i determinat en atac ha capgirat el marcador i la tendència del joc fins el punt que ha fet un forat considerable de 14 punts, 30-44 que aixecava la remor del públic del Palacio. Al descans 33-44. Una senyora declaració d’intencions.

El tercer quart els de Pablo Laso han sortit enrabiats, i quan això passa, ho direm un altre cop, bona nit i tapat. De seguida, el 45-47 feia pensar que s’havia acabat el bròquil. Però just en aquest instant, i amb molta sang freda, el MoraBanc Andorra ha sabut calmar la fera. I han tornat els avantatges. 47-52. Amb un joc variat i ric en recursos, els tricolors demostraven que no s’espantarien fàcilment tot i que el lleó bramés molt fort. Al final del tercer quart 54-57. Vius.

El darrer període ha estat en el que ha quedar clar que el Madrid posaria tota la llenya a cremar. O el que és el mateix, Llull ha decidit que la ratxa d’imbatibilitat a casa havia de seguir. I darrerament quan Llull decideix això, els partits acaben per donar-li la raó. L’escorta menorquí ha decidit el matx en una altra actuació per emmarcar. Tot i això la tossudesa del MoraBanc, guiat per Albicy i Shermadini, ha portat els blancs al límit.

Partit preciós. La derrota més bonica fins ara des que s’ha tornat a l’ACB. Pero al final del dia, una derrota més i una victòria menys en el compte particular dels de Peñarroya. Diumenge a les 18h30 i contra el Betis, un crit unànim s’ha de sentir a la BMB, VOLEM LA COPA.