(108-95) S’acaba la ratxa a Vitòria

(108-95) S’acaba la ratxa a Vitòria 2000 1333 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra acaba cedint a la pista del Baskonia després de plantar cara de nou a un dels grans de la competició. Tot i la gran feina feta, el talent individual dels locals ha acabat sent decisiu i certifica d’aquesta manera la primera derrota de l’any pels tricolors.

Ho hem anat dient durant la setmana, escenari i rival del més alt nivell Eurolliga. Els tricolors visitaven un Buesa Arena amb, aproximadament, gairebé 9.000 persones gaudint del partit. Els dos equips començaven endollats l’enfrontament i ens oferien un intercanvi de cops que acabaria sent favorable per un MoraBanc Andorra que es mostrava molt sòlid tancant el seu cèrcol. Forts al darrere i amb un Mihajlo Andric en estat de gràcia, tancàvem el primer assalt amb resultat favorable (20-26). Jugant de tu a tu i sense por davant tot un Baskonia amb gairebé tots els efectius i fent un molt bon partit tocava seguir en aquesta línia i aguantar, com sigui, la reacció que acabaria arribant per part dels blaugrana. El guió de partit no canviava, bones notícies, i a més a més els locals es trobaven encara més dificultats per anotar (1 punt en els primers 3 minuts i escatx del segon quart). Fins a deu punts per sobre es col·locava el MoraBanc Andorra, però un dels millors talents d’Europa anomenat Markus Howard capgirava la situació en un tres i no res. Tot i això, gran feina dels visitants i tot per decidir en una segona part on començava un partit nou (49-47). No sortíem malament en la represa del joc. Els de Lezkano tornaven a dominar el ritme de partit i, tot i trobar un Baskonia més inspirat en atac, contestaven a tot cop que anava rebent. Estàvem dins del partit, sense dubte. Un bon final de tercer quart local igualava el parcial en aquest període, i poc s’ha pogut fer per evitar el 76-68 que es veia en el lluminós faltant deu minuts de joc. Ells estaven ara còmodes a pista i gairebé de manera involuntària contagiaven el seu ritme de joc a un MoraBanc Andorra que ja no ha pogut tornar a tenir el ritme de partit. Un començament frenètic des del triple de Baskonia en el darrer quart, ha erosionat tota esperança andorrana per poder frenar l’encert d’un Moneke (26 punts) i Howard (28 punts) que han estat completament decisius. Davant la seva gent, jugant com ells més saben i veient el cèrcol com una piscina, poca cosa hem pogut fer més que competir fins al darrer segon en una jornada que s’ha anat a una anotació altíssima: 108-95. Marcador que pot semblar enganyós per la gran competitivitat que ha tingut el MoraBanc Andorra davant un rival amb moltíssim talent.

Estadística del partit

El següent partit serà el dissabte 27 de gener (20:45 hores) a la Bombonera, ens visita el Joventut Badalona.