(93-66) La Bombonera pot amb tot

(93-66) La Bombonera pot amb tot 2000 1333 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra torna a trobar-se amb la victòria en una Bombonera espectacular. El partit ha anat de menys a més pels de Natxo Lezkano, i s’ha aplanat molt el camí gràcies a un gran final de primer quart i inici del segon. Victòria importantíssima davant un rival directe.

Escenari de carnestoltes en una Bombonera que no tornava a fallar i feia el ple per animar al seu equip. Un vespre de dissabte on ens esperava un duel davant un rival directe que sempre que ens hi hem enfrontat s’ha tingut la igualtat com a ingredient principal. Començava bé el MoraBanc Andorra amb un parcial de 5-0 amb un triple de Jerrick Harding i una cistella d’un Tyson Pérez que es tornava a vestir de curt a casa. El Bàsquet Girona, però, reaccionava amb un contundent 4 de 5 en triples que els feia situar 7 punts per davant. Una gran reacció dels tricolors, amb Juan Rubio com a executor a cop de triple, capgirava i tancava el primer parcial amb el 23-20 favorable. Sincerament, era el millor que ens podia passar, perquè els gironins estaven dues passes per davant nostre en els dos costats. El que no ens podíem arribar a imaginar és la contundència mostrada pel MoraBanc en l’inici del segon període. Com una roca al darrere i amb un Jean Montero que començava la seva festa particular, els locals estaven sent ara els clars dominadors del partit. Els visitants baixaven percentatges, i els de Natxo Lezkano tancarien la primera part amb el 48-30. És un tòpic però cal dir-ho. Necessitàvem sortir bé, molt bé d’inici després de passar pels vestidors. El Bàsquet Girona ben segur plantejaria un partit més dur i ho donaria absolutament tot per donar un cop inicial i posar la por al cos del MoraBanc, però no ha estat així. Els andorrans contestaven a les cistelles dels gironins i aconseguien mantenir l’avantatge aconseguit en els primers vint minuts. Tot això lluitant contra absolutament tot. El marcador de faltes (17-8) girava clarament a favor dels visitants, però la solidesa dels nostres estava molt per sobre tot plegat, i això té un mèrit terrible. La sorra del rellotge anava caient i la diferència es mantenia. Les forces del rival afluixaven i el MoraBanc Andorra acariciava la vuitena victòria a base de bon bàsquet i espectacle fins arribar al 93-66 final. Tyson Pérez feia esclatar la Bombonera amb una grandíssima actuació que lapidava tota esperança gironina. Necessitàvem i ens mereixíem una victòria així. Toca posar el fre de mà unes setmanes, i ho fem amb la vuitena al sarró.

Estadística del partit

El següent partit no deixa ningú indiferent. Ens visitarà el Real Madrid el diumenge 3 de març (12:30 hores) a la Bombonera després de l’aturada.