(88-62) Una versió de deu

(88-62) Una versió de deu 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra es fa gran en una Bombonera pletòrica i suma una importantíssima victòria davant el Coviran Granada, un rival directe. Els tricolors, amb la defensa com a principal arma, han anat de menys a més per acabar tombant als andalusos amb una segona part de pur espectacle basquetbolístic.

Tenir partit a la Bombonera és sinònim d’ambient excel·lent, i així ha tornat a ser una altra vegada. Tot un país empenyent, tot un país lluitant per un mateix objectiu. El partit començava amb molta tensió, energia i, sobretot, intensitat. Aquest darrer factor favorable totalment a un Coviran Granada que posava ben alt el llistó físic del duel, com era d’esperar. Al MoraBanc Andorra li ha costat, però a base de picar pedra han pogut contestar els primers cops andalusos. Les primeres rotacions li han donat als tricolors aire fresc per poder doblegar al rival, finalitzant el primer quart amb el 21-17 favorable. Amb aquesta bona inèrcia començava el nostre equip els segons deu minuts. Durs en defensa, protegint el nostre cèrcol i guanyant una lluita en el rebot que anava caríssima. El moment d’inspiració de Jerrick Harding catapultava als locals, fins a posar-nos deu punts a sobre. Els visitants no trobaven la solució al davant, però dos segones opcions molt fortuïtes es convertien en dos triples que marcaven el parcial final per ells. Un triple de Jean Montero des del nostre camp quedava, llastimosament, fora de temps (hagués sigut la cistella de l’any). Descans a la Bombonera i tot per decidir amb l’ajustat 35-32. Aquest gust agredolç al veure que la diferència es tornava fer estreta era revertit ràpidament per un MoraBanc Andorra que sortia molt endollat i amb les coses clares del vestidor. La diferència de deu punts tornava a ser favorable als de Lezkano, mentre que Pin provava una defensa zonal per generar dubtes. Superats l’equador, començava un estira-i-arronsa que s’inicià amb una falta i tècnica a Stan Okoye, però solventat amb una gran feina en tasques defensives per marxar al darrer i decisiu període amb el 55-46. Nou període i nou bon inici on aquest cop, però, el marcador es movia poc i el temps corria a favor dels tricolors. Un triple més addicional del millor triplista de la Lliga Endesa, Tobias Borga, feia esclatar la Bombonera i començava a erosionar un Coviran Granada que començava a desesperar-se. Aquesta jugada ha estat un punt d’inflexió que ha fet que el vent bufés molt fort al nostra favor. Jerrick Harding ha anat de menys a més i ha fet esclatar la Bombonera amb els seus vint punts. Mentrestant, Jean Montero ha tornar a fer-se seu el partit i apareixent quan l’equip més ho ha necessitat. I l’actuació de Marin Maric, fent un esforç titànic i decisiu cobrint la baixa del seu company Felipe Dos Anjos. La Bombonera ha acabat sent una festa amb un públic totalment entregat veient com el seu equip s’emportava, cada vegada de forma més clara, el partit. Resultat final de 88-62 davant un rival directe, en un partit decisiu per assolir l’objectiu. El MoraBanc Andorra tornava a tenir un duel importantíssim per afrontar. Tocava multiplicar-se, i el nostre equip ho ha tornat a fer.

Estadística del partit

El següent partit serà el diumenge 14 d’abril (18:00 hores), l’equip viatja fins a Canàries per jugar davant el Dreamland Gran Canaria.