(97-92) A les portes de fer saltar la banca

(97-92) A les portes de fer saltar la banca 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra acaba caient al gairebé inexpugnable Gran Canaria Arena en un partit on s’ha tornat a veure la cara més competitiva i atrevida dels tricolors. Després d’una gran primera part, els canaris han castigat de valent les errades del tercer quart per encaminar al seu favor el partit. Tot i això, els nostres, a base d’aixecar-se de les seves cendres, s’han quedat a les portes de capgirar un enfrontament que s’havia posat molt costa amunt.

Rumb cap a les illes canàries per visitar una nova pista molt complicada (com si hagués alguna que es salvés). El partit canviava d’hora i es traslladava a un diumenge a la tarda amb un temps que no es troba ni a mitjans de juliol. L’enfrontament a Andorra va ser molt superior a un Dreamland Gran Canaria que va aprofitar tota errada nostra, i això els nostres ho tenien clavat a la ment com un punyal. Concentració i el focus molt ficat en continuar millorant i seguir amb la bona dinàmica, davant un rival que lluita per posar-se entre els quatre capdavanters de la taula classificatòria. Els de Natxo Lezkano sortien molt endollats, donant els primers cops i mostrant-se molt sòlid en defensa i en atac veient com després de cada llançament els locals havien de sacar des de la línia de fons. Jerrick Harding i Jean Montero anaven com un cohet (8 i 10 punts respectivament al primer quart). Una bona versió de Salvó ajustava finalment un primer assalt que acabava favorable als tricolors (24-28). El Dreamland Gran Canaria ha arribat a patir bastant per saber com aturar a un MoraBanc Andorra que havia anotat gairebé 30 punts en un quart. Per aquest motiu, el partit s’enfangava baixant moltíssim el ritme i pujant els contactes. Aquest fet no ens agafava per sorpresa, i en unes bones accions als ambdós cèrcols agafàvem un avantatge molt bo de 8 punts de diferència entrant a l’equador del segon període (29-37). Naturalment, reaccionarien els grocs, però amb gran final de període tancaríem la primera part amb el resultat de 39-47 que feia justícia a la bona feina del MoraBanc. Malauradament, de més a menys anirien les coses pels andorrans. Aprofitant la bona dinàmica que encara teníem als llavis, començàvem forts la segona part per tornar a recuperar els 8 punts per sobre del rival. A tot això, la novament esperada reacció del Dreamland Gran Canaria apareixia i amb valor doble. Els de Lakovic aprofitaven el seu talent per empatar el partit entrant en el tram final del tercer assalt i així provocar el temps mort de Lezkano. En la represa, una sèrie d’accions no han estat favorables a un MoraBanc Andorra que, en un obrir i tancar d’ulls, es veia 7 punts a sota. L’encert passava de blanc a negre pels tricolors i de negre a blanc pels grocs, i això minava moltíssim la moral de l’equip. Al rescat, i per tancar el quart, apareixia un tres més addicional de Jerrick Harding pel 67-64 amb tot en joc. Últim quart decisiu on apareixen els jugadors decisius i els detalls marquen la diferència, la màxima igualtat d’aquesta Lliga Endesa no perdona. Els canaris treien ràpidament la crosta de la ferida del MoraBanc i tornaven a col·locar un màxim avantatge, ara d’11 punts, i ens deixava molt tocats. Quan altres podien haver-se deixat anar, tornàvem a ser fidels a la nostra identitat i, amb molt d’ofici, ens enganxàvem novament al partit. Liderats per un Tyson Pérez que s’ho tornava a deixar absolutament tot a pista, ens hem quedat a les portes de culminar una remuntada que hagués estat una proesa, per com de complicat s’havia posat el partit i tenint present que el Dreamland Gran Canaria només ha perdut dos partits en la seva pista. Resultat final de 97-92 on el MoraBanc Andorra ha tornat a ser aquell equip que es creix davant els reptes més complicats. Ens hem quedat a les portes d’obtenir una victòria que hagués estat magnífica, però tenim clar que aquest és el camí.

Estadística del partit

El següent partit serà el dissabte 20 d’abril (18:00 hores) al Pavelló Nou Congost per jugar contra el Baxi Manresa.