(97-92) Els errors acaben decidint de nou a terres gallegues

(97-92) Els errors acaben decidint de nou a terres gallegues 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Els tricolors no aconsegueixen sumar en el seu darrer desplaçament de la temporada davant un Río Breogán que es jugava la permanència a la Lliga Endesa. L’encert gallec ha deixat l’equip descol·locat d’inici, aconseguint un avantatge significatiu (17 punts) en diversos moments del partit. Les dosis de reacció del MoraBanc Andorra no eren suficients, tot i fregar igualar el partit en el minut 38 d’aquest.

Nou viatge a Santiago i nova final pel nostre rival, en aquest cas el Río Breogán de Lugo. Rival necessitat, rival que s’ho jugava tot i que havia de posar tota la llenya al foc per continuar sent equip de la Lliga Endesa la temporada 2024/2025. Característiques de l’enfrontament gairebé similar a l’anterior, i dinàmica, malauradament, igual. L’encert dels gallecs des de la línia exterior ha sigut un autèntic calvari per un MoraBanc Andorra que ha anat a remolc des de bon inici de partit. Marin Maric sortia des de la banqueta per donar una petita empenta de reacció als tricolors, però Breogán castigava fort els nostres errors. 26-19 per finalitzar el primer quart on les conclusions eren bastant clares. Defensa. Calia defensar. Cal defensar per, no guanyar, competir cada partit a la Lliga Endesa, i els locals sumaven gairebé en cada atac, ja sigui a cop de triple, sumant faltes rebudes, tirs sota el cèrcol, segones oportunitats… En definitiva, calia igualar la seva intensitat. En el segon període Tyson Pérez marcava clarament el camí. Sent l’esperit de lluita i el cor d’un MoraBanc Andorra que aconseguia, sense fer miracles, posar-se a només sis punts en el marcador. Els de Mrsic tornaven a treure a passejar els seus arquers, enfilant-se fins als 8 triples en 12 intents, un encert que els donava fins a 16 punts de diferència. Moment delicat i imatge bastant tocada, i apareixia el de sempre: Tyson. Amb 13 punts i 9 rebots era el líder, i aconseguia tancar la primera part amb el 48-38 desfavorable. La tornada als vestidors no seria bona, dels 10 punts de diferència als 17, els quals eren una daga pels tricolors. Jerrick Harding apareixia, però això no feia que el ritme i intensitat del partit canviés de bàndol. Aquest equip sempre s’ha aixecat en els mals moments, i avui no seria una excepció. Fruit de l’esforç i de l’anotació, els de Lezkano aconseguien empatar el parcial de quart (29-29) i encarar l’últim període amb el 77-67. Molt per fer i amb la sensació que fent quatre bones defenses i jugant com juguem en atac, podíem donar un ensurt al Río Breogán. La lluita dels andorrans ens mantenia a 10 punts de diferència, i els fruits del treball (sobretot en defensa) eren recollits atansant-nos perillosament en el marcador. Un triple de Stan Okoye ens posava a 5 punts encara amb 4 minuts per finalitzar, i la por al cos de la seva afició i dels seus jugadors ens feien creure que podíem aconseguir-ho. Malauradament, un parell d’accions seves molt bones en ambdós cèrcols col·locaven de nou la diferència a més de 10 punts, i això ha acabat decantant el partit amb el 97-92 final.

Estadística del partit

El següent partit serà el diumenge 12 de maig (18:30 hores), rebem al Valencia Basket a la Bombonera per tancar la temporada.