I al quart dia, la Bombonera va tronar. MoraBanc Andorra 82-Unicaja 79

I al quart dia, la Bombonera va tronar. MoraBanc Andorra 82-Unicaja 79 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Feia dies. I feia falta per donar una alegria a l’afició. La primera a casa del’exercici 15-16 va ser bonica, treballada i amb un punt històric perquè és la de més prestigi de la segona etapa ACB del bàsquet a Andorra. El 82-79 final contra l’Unicaja de Màlaga s’explica des de molts punts de vista però el fonamental és escoltar tronar la Bombonera com a reconeixement a una feina excel·lent dels homes de Joan Peñarroya. Des del punt de vista basquetbolístic, la victòria ha arribat per solidesa, bona feina i capacitat per resistir els mals moments.

El partit ha començat amb el MoraBanc Andorra anunciant la batalla que li esperava a tot un conjunt d’Eurolliga com l’Unicaja. El 5-0 inicial però no ha estat premonitori.  L’Unicaja s’ha despertat i el bon inici local s’ha diluit. Mica en mica el potencial coral dels andalusos s’ha anat obrint forat i en concloure el primer quart l’electrònica anunciava un 16-22 que era una mal menor perquè l’avantatge s’havia enfilat fins els 10 punts. El segon quart ha servit per mantenir les espases enlairades al descans(33-38) i perquè el MoraBanc Andorra, sense tenir uns percentatges extraordinaris, havia vingut al partit per quedar-se fins el final.

L’arrencada del tercer quart ha estat clau. Shermadini ha estat el far de l’equip tot el partit però ha anat recollint adhesions a la seva causa segons el moment. Navarro ha tingut moments de gran joc, Daniel Clark ha fet el millor partit amb la samarreta del MoraBanc i Sada ha mostrat lideratge. Schreiner amb els seus triples ha impulsat l’equip en moments claus i el marcador aviat s’ha capgirat arribant a un 51-47 que ha fet esclatar el públic com feia mesos.

El darrer període ha estat andorrà. Per pura consistència. Amb encert quan ha tocat però sobretot amb la fermesa d’un roc en tot moment per no concedir marge a un equip del nivell de l’Unicaja. Remant i remant al final s’ha arribat a la recta final amb Stojanovski en totes les salses per la seva capacitat per aglutinar joc. El 79-72 amb què s’entrava en el darrer minut i mig podia fer preveure que el tema ja estava. Però no. Unicaja no ha cedit fins el final i en un final no apte per cardíacs, la victòria s’ha quedat a casa per 82-79. L’afició ha xalat i l’equip s’ha retrobat amb ella després d’uns partits grisos. Dues victòries consecutives pel MoraBanc Andorra que diumenge vinent visita l’UCAM Múrcia.