La primera, justa i patida

La primera, justa i patida 1500 1000 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La primera va arribar a Tenerife. 81-83 a la pista de l’Iberostar Tenerife. Treballada, suada i amb una recta final en què la remuntada local va fer temer per la victòria. El MoraBanc Andorra va fer un partit seriós i ferm des de l’inici. Sabent en tot moment curtcircuitar el joc alegre dels locals amb bona organització en defensa i en atac.

Cap a l’equador del primer quart van començar a aparèixer els primers avantatges. El domini de Shermadini (15 de valoració al descans) i la direcció de Sada van ser els motors d’aquestes diferències. 14-21 o 24-35 ja a l’inici del segon quart. L’equip local, acostumat a manar a la seva pista, no trobava la manera de superar la defensa i el joc ben elaborat dels de Peñarroya. Però forçant en defensa i beneficiats pels problemes de faltes del MoraBanc Andorra els homes d ‘Alejandro Martínez van aconseguir equilibrar el joc. No del tot el marcador.

Al descans, les espases estaven ben amunt, 39-42.

L’excel·lent sortida de quart de l’equip andorrà va tornar a frustrar la reacció que anhelava el sorollós públic del Santiago Martin. Beto(sensacional partit amb 23 de valoració) va escalfar la ma, encara més perquè ja la tenia prou calenta, i es va enfilar fins els 5 triples. Shermadini seguia fort i la diferència es va enfilar per sobre dels 12 punts. 43-57. I en aquest moment. Les cames de Shermadini van començar a mostrar problemes. Primer el bessó i després la cuixa. Tot un contratemps perquè estava sent un pilar fonamental. El georgià gairebé no va jugar més i això, sense dubte, va propiciar que Mr. Jones, que portava zero punt fins aquell moment, reclamés el seu espai a la lliga ACB. Amb tres accions puntuals (una un alley oop d’escàndol amb Sada) va donar l’oxígen que necessitava l’equip.

Davant d’un Iberostar Tenerife que volia i no podia, el darrer quart va mantenir la tònica. Al principi almenys. Fins un 57-71 que semblava anticipar una victòria visitant tranquila. Res més lluny de la realitat. Shermadini a la banqueta, Clark amb problemes de genoll, Sada ressentint-se del cop que arrossegava i Bogdanovic a Andorra de baixa, el combustible per cremar es va acabar a tres minuts pel final. Olorant la sang, el Tenerife ho va intentar amb totes les seves forces i va estar a punt de capgirar. Però li va faltar temps.

Al final, patint, primera victòria de la temporada pel MoraBanc Andorra que diumenge (19h) vinent rep l’ICL Manresa a la Bombonera.