Massa fatigats per inquietar el Barça (80-54)

Massa fatigats per inquietar el Barça (80-54) 2448 1836 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota inapel·lable del MoraBanc Andorra per 80-54 davant de l’Fc Barcelona a Sant Julià de Vilatorta en el partit que tancava el Circuito Movistar de pretemporada. Massa grisos, massa fatigats davant del nou Barça de Bartzokas. Massa com per inquietar el gegant blaugrana, que va sumar una victòria plàcida. A banda de la sensació de no poder suportar la càrrega de jugar dos partits en menys de 24 hores, els homes de Peñarroya van rebre la penalització previsible per un equip que anota un triple dels 20 que intenta. Des que hi ha línia de tres punts, però encara més en el joc modern, un desencert tant alarmant condemna segur a la derrota i si jugues contra un Barça amb ganes d’agradar et condemna a perdre clarament. La bona prestació d’Stevic (sigil·losament excel·lent) amb 14 punts i els rampells d’espectacle i intensitat d’Antetokounmpo van ser el més rescatable dins un to gris.

El primer quart ja va mostrar que les cames dels uns i dels altres no anaven a l’hora. El Barça, a base de bons moviments de pilota i de la guia permanent de Rice,que va fer 15 punts i de Kurucs, que va acabar amb 21 de valoració van endossar un 11-0 de sortida. Això és com acaba…, va pensar el MoraBanc Andorra que mica en mica va anar reaccionant. Polzada a polzada. El primer quart, que no passarà a la història del bàsquet espectacle, va acabar amb 13-11 i la sensació que els tricolors tenien molt a dir. De fet, en el segon quart el marcador va arribar a capgirar-se amb 18-19. El MoraBanc semblava el conjunt sòlid del dia abans i el Barça no trobava la manera d’anotar. Sortint de temps mort, Pau Ribas va encadenar una ratxa de bones accions que combinades amb una gran millora defensiva blaugrana van marcar la tendència amb la que es va arribar al descans. El 33-24, després d’un parcial de 15-5 pels blaugrana, deixava el MoraBanc molt més lluny del que s’intuïa uns minuts abans.

L’inici del tercer quart l’equip andorrà va afegir més duresa defensiva i va arribar a complicar l’atac del Barça però la maniobra, no va trobar el suport d’encert en atac. Ni una mica. Molt espès, l’equip de Peñarroya va aconseguir serrar les dents fins el 42-32 i mantenir la il·lusió uns minuts. Però la sequera ofensiva va acabar esquitxant la fermesa al darrere. Com acostuma a `passar. I el Barça va començar a flirtejar amb els 20 punts de diferència, arribant a la fi del tercer quart amb 18, 60-42.

I el darrer quart va tenir poca història. Peñarroya anava provant les peces i en totes trobava bona predisposició i energia però poca força i, de la ma, poc encert. Entre els 20 i els 25 punts de diferència es va estabilitzar l’avantatge de l’Fc Barcelona Lassa fins arribar als 26 finals, 80-54. La pretemporada continua pel Bc MoraBanc Andorra que està encara a més d’un mes de començar la lliga i que contra el Barça va jugar un d’aquells partits que serveixen per extreure moltes conclusions.