Confiança zero. Alerta total. Màxima concentració. La col·lecció de tòpics sobre el partit de demà a les 21h contra el Retabet Gipuzkoa és àmplia i els jugadors i el cos tècnic els han anat repetint durant tota la setmana com un mantra protector. El conjunt visitant és cuer, ha perdut els primers 8 partits de lliga i ha acomiadat el seu entrenador, Jaume Ponsarnau aquesta setmana, El perfil de víctima propiciatòria és absolut, precisament per això la cautela és màxima. A banda d’això la temporada passada està encara fresca a la memòria. L’equip de Donosti va guanyar els dos partits als homes de Peñarroya i especialment dolorós va ser el de la BMB en el moment, possiblement, més dur de la darrera lliga.

“És un partit difícil el de demà i tenim molt clar que juguem contra un bon equip” afirmava en la roda de premsa prèvia el base austríac Thomas Schreiner que afegia que tenia perfectament present el darrer cop que el Retabet Gipiuzkoa va venir a Andorra “recordo el partit de la temporada anterior i podria dir que encara tinc més ganes de guanyar demà”. Schreiner, amb posat seriós ha remarcat que “en aquesta lliga has de donar la teva millor versió per poder guanyar. No hi ha partits fàcils”.

Peñarroya ha anat en la mateixa línia, “ el partit de demà l’afrontem amb molt de respecte, hem de pensar en nosaltres, en el nostre joc. Serà difícil”. El tècnic del MoraBanc Andorra ha argumentat el motiu pel qual el partit té una dificultat suplementària “aquests partits que tothom diu que hem de guanyar son els més difícils i ja tenim algun exemple recent que ens ho indica”. Un dels elements claus per aconseguir imposar-se al Gipuzkoa, on debuta a la banqueta Porfi Fisac serà “tenir capacitat de patir perquè ho farem i quan vinguin els mals moments ser capaços de superar-los, també demano que quan arribin el públic ens ajudi a superar-los”.

Sobre el moment de l’equip, Joan Peñarroya ha explicat que “hem tingut una bona setmana d’entrenaments, sense cap incidència” i des del punt de vista tàctic ha exposat que la idea està clara, “hem de trobar l’equilibri i fer un joc coral que posi en dificultat al rival”. El tècnic ha insistit en què “l’important és guanyar el partit al final i el guanyem a la darrera jugada poder-ho celebrar amb la nostra afició”.

El MoraBanc Andorra arriba a aquest partit sense lesionats amb Vojdan Stojanovski totalment recuperat dels problemes d’esquena que va arrossegar la setmana pasada.