Els playoffs són així. La competició continua i, com en la medicina de guerra, les intervencions sobre les ferides es fan al camp de batalla i mentre per tot arreu vas escoltant com les bales et passen al costat. És playoff i està muntat així. I encara més si l’eliminatòria és al millor de 3. Diumenge passat el MoraBanc guanyava per 18 a domicili en una jornada pel record i pel rècord però tres dies més tard (ahir) el Barça conquistava la BMB en un partit metal·lúrgic, dens i ferragós. Per tant la cicatriu no fa crosta, no hi ha temps, i es tracta de seguir competint superant totes les adversitats.

I el partit de demà a les 19h45 al Palau Blaugrana va fonamentalment d’això. Els dos equips s’han guanyat, s’han fet mal i han identificat les febleses i fortaleses que tenen a dia d’avui. Pocs misteris tot i que sempre Pesic i Peñarrpya poden treure algun conill de la xistera però tot depén ara del nivell d’encert, d’intensitat i de desig. Em aquest cas l’avantatge i la condició de favorit és pel Barça que ahir va superar un matx ball en la nostra complicada BMB i que demà jugarà a casa. El Palau es preveu que presenti un bon aspecte perquè s’han posat preus populars i els seguidors blaugrana son conscients del que es juguen. Es preveu també una gran presència de jugadors tricolors ja que el club està organitzant un viatge i aquest matí ja hi havia molt moviment.

Des del punt de vista estrictament esportiu el MoraBanc Andorra ha entrenat aquesta tarda a la BMB i demà al matí ho farà al Palau. El cansament després de partits tant intensos i en pocs dies és un altre dels factors essencials de l’anàlisi del partit.

« Si fem moltes coses bé com en els dos partits anteriors tindrem opcions de guanyar » assegura Joan Peñarroya que ha comparegut davant dels mitjans aquesta tarda en la prèvia del decisiu matx de demà. Sobre la pressió que pot haver en pista Peñarroya creu que « el Barça està plenament acostumat a situacions d’aquest tipus” i ha afegit que “nosaltres voldrem seguir jugant les mateixes situacions que ahir ens van portar molt a prop de la victòria, ja firmaria jugar-me el partit amb les situacions que vam tenir ahir”. El tècnic del MoraBanc Andorra insisteix en què el partit ahir “es va escapar per detalls perquè el podíem haver guanyat i no hauria sorprès a ningú, per guanyar un equip com el Barça necessites encert i ahir en un moment molt important no en vam tenir però persistirem”.

Jaime Fernández, que també ha comparegut avui, creu que “el partit serà dur i ens hem guanyat la possibilitat de passar de ronda i si tenim una oportunitat l’exprimirem, ja hem guanyat allà un cop i ho podem fer un altre”. El base madrileny afirma també que “sabem contra qui juguem i anem amb humilitat però anem amb molta il·lusió i ganes sinó no aniríem”. Jaime ha volgut tenir paraules per “l’equip i per l’afició perquè ho estem donant tot, tant nosaltres com l’afició”. El jugador madrileny ha insistit diversos cops durant la roda de premsa en què “és possible, jo hi crec”.