PRÈVIA VALÈNCIA La fase decisiva comença a la Fonteta

PRÈVIA VALÈNCIA La fase decisiva comença a la Fonteta 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

S’ha fet llarg. Segur que pels internacionals no tant perquè han tingut viatge i partits però pels aficionats al MoraBanc Andorra la pausa per les finestres FIBA s’ha fet llarga perquè va arribar quan l’equip estava fent-ho millor. Però els calendaris estan fets abans de començar i queixar-se no forma part del guió de aquí vol ser protagonista. I els dos equips que juguen demà a La Fonteta de Sant Lluís de València (18h, Tv al 213 de la fibra d’Andorra Telecom) volen ser-ho. Un València Basket-MoraBanc Andorra és a dia d’avui un partit atractiu de la Lliga Endesa. Sense discussió. Els valencians són aspirants a la lliga i a la Copa, ja han demostrat que tenen potencial per ser campions, i són un dels favorits a l’Eurocup, on segons com acabin les coses poden ser rivals del MoraBanc en el Top16. L’equip de Ponsarnau arriba al partit just darrere dels tricolors i amb el mateix balanç, 5 victòries i 5 derrotes. La incògnita, que no es podrá desvetllar fins que comencin a suar els jugadors, és com haurà afectat el virus FIBA a un equip i a l’altre, perquè els dos han tingut jugadors a les finestres.

La Fonteta és una pista en la que el MoraBanc Andorra no ha guanyat encara en aquesta etapa ACB. S’ha estat a prop en un parell d’ocasions, sobretot la temporada passada en què el partit es va decidir a la pròrroga. En aquella ocasió el botxí va tenir nom i cognom, Fernando San Emeterio que va valorar 42 i va decidir el partit.

Per part del MoraBanc Andorra i si es confirmen els pronòstics, que depenen dels darrers entrenaments, tornarà David Walker a l’equip després de gairebé 3 mesos lesionat. Walker va ser el millor jugador de la pretemporada i en el seu tercer any com a professional s’esperen grans coses d’ell. El seu retorn és una gran notícia per l’equip i més en un moment en què està en joc la participació a la Copa del Rei i la classificació pel Top16 de l’Eurocup. El retorn de Walker significaria la no renovació del contracte de Ladontae Henton que va signar per un mes precisament per ajudar l’equip mentre l’aler d’Stow acabava de recuperar-se.

“Tinc molt de respecte pel València, té jugadors amb talent i amb molta experiència i espero un partit molt difícil” ha exposat avui John Shurna, exjugador taronja, que ha deixat clar que “a València hi ha molt bons jugadors i bones persones” referint-se a la gent que coneix de la seva etapa allà. “Quan defensem bé ataquem millor i haurem d’estar ben concentrats en això” manifesta Shurna, que ha subratllat que “en el rebot ofensiu i a la pintura ells son molt forts i haurem de parar molta atenció en això”.

No hi ha un patró per saber si et pot anar bé o malament la finestra FIBA, fins ara tots els cops que ha passat hem vist que a priori no ho saps”, això és el primer que ha dit Ibon Navarro en una roda de premsa en la que ha deixat clar que “ens falta encara l’entrenament però toco fusta i ja es pot dir que David Walker no està al cent per cent però viatja a València”. Sobre el rival, el tècnic del MoraBanc Andorra ha destacat “la manera com es passen la pilota” i el fet que “jugadors com SanEmeterio o Rafa estaran força millor i això vol dir que al València crec que l’aturada li pot haver anat bé”.

El retorn a la competició és, a l’hora, el retorn a la rutina frenètica. Demà Fonteta de Sant Lluís però dimarts toca visitar el Ratiopharm Ulm en un partit clau pel futur europeu.

Close Cart
Back to top