Victoria contra Bilbao a Molerussa (99-97)

Victoria contra Bilbao a Molerussa (99-97) 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Nou assaig de pretemporada pel MoraBanc Andorra a Molerussa i nova oportunitat per comprovar com es va apuntalant tot en el nou projecte de Joan Peñarroya. Les sensacions tornen a ser bones i no només per la victòria per 99-97 contra el Dominion Bilbao Basket sinó per la manera com ha arribat. Mostrant caràcter i determinació per remuntar una situació complicada en el darrer quart i trobant els jugadors que feien falta per assumir responsabilitats en els moments complicats.

El primer temps ha tingut dos quarts molt diferenciats i un moment concret en què s’ha pogut veure el que pot donar aquest nou MoraBanc Andorra. Els primers compassos han estat d’intercanvi de cops. El conjunt basc, liderat per l’etern Àlex Mumbrú, feia mal a una defensa andorrana excessivament contemplativa en alguns moments. Tot i això ningú no ha acabat de manar. Els parcials s’han anat encadenant amb naturalitat mentre els entrenadors anaven disposant el carrusel habitual de canvis en aquests partits. Jelinek ha estat l’obrellaunes principal pels tricolors, portant l’electrònic del municipal de Mollerussa fins el 14-11. Moment en què el nou Dominion Bilbao de Carles Durán ha començat a imposar el seu ritme gràcies a un encert destacable des dels 6.75. Amb 14-18, Peñarroya ha demanat temps mort reclamant més intensitat als seus. Una cistella de David Walker posava el 22-25 amb què ha acabat el primer quart.

El segon ha estat una muntanya russa, un fet que es dona força en aquests amistosos de pretemporada. La millora defensiva, liderada pel silenciós Stevic i l’hiperactiu Antetokounmpo, ha donat fruits i el partit ha girat cap els de Peñarroya, 29-25. Però ha arribat, un altre cop des del triple, la reacció biscaina. El Bilbao ha arribat a controlar el matx per 34-40, moment que ha aprofitat Peñarroya per moure el cinc que tenia en pista i pujar la intensitat. Un parcial de 10-0 ab Jelinek com a braç executor ha canviat la dinàmica i ha portat el partit fins el 44-40. David Navarro ha tingut també bons minuts en la direcció. Al descans, 53-50 per un triple sobre el clàxon dels bascos.

El tercer quart ha estat del Dominion Bilbao. Mumbrú ha portat l’equip a agafar confiança i, pel contrari, ha generat dubtes en la defensa andorrana. De seguida,el marcador s’ha capgirat i el domini del marcador ha canviat de barri. El 63-68 i el 70-76 han estat els màxims exponents d’aquest canvi de tendència. Un triple de Jelinek ha posat el 73-76 amb que ha acabat el quart. A banda de la bona feina dels de Carles Durán, dues tècniques han jugat un paper important en aquest tram de partit.

L’inici del darrer quart ha estat el darrer capítol del festival Mumbrú (ha acabat amb 30 punts) i han portat el Dominion Bilbao a un domini del joc i de la tendència que semblava que els hi donaria la victòria. El 73-81, per exemple, podia anunciar una crisi dels tricolors però aquest MoraBanc no es rendeix fàcilment. Al contrari. I ha anat posant sobre la pista més recursos i més defensa. Però cada cop que hi havia un apropament dels de Peñarroya, trobava una bona rèplica vasca. 76-81 o 86-91 serien dos bons exemples. En aquest moment de partit ha aparegut Albicy per fer-se amb el comandament. I amb el lideratge. De la seva ma, l’equip ha remuntat i ha pres les decisions correctes al final per poder fer-se amb la victòria gràcies a una cistella ben dolça de Jelinek a dos segons pel final.

Només és un amistós. Com diuen els entrenadors un entrenament de qualitat però no es pot negar una evidencia. És el primer cop que es guanya el Bilbao en els darrers 3 anys. Jelinek, amb 21 punts i 5 triples, i Stevic amb 20 han estat els homes més destacats per part d’un MoraBanc Andorra que continua endavant amb pas ferm en aquesta pretemporada.