(76-94) CAMPIONS!!

(76-94) CAMPIONS!! 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Nit històrica a Lleida. El MoraBanc Andorra s’ha adjudicat la lliga catalana de bàsquet ACB derrotant en la final l’Fc Barcelona Lassa per 76-94 aconseguint el primer títol de la seva història. És cert que en les vitrines del club hi ha copes importants però totes son de categories inferiors. La copa d’avui és una Copa/Copa i el rival ha estat el Barça. D’altra banda la nit no és només completa perquè s’ha aixecat un trofeu que és història del club i de l’esport andorrà, des del punt de vista del joc i en un partit televisat, el MoraBanc ha ofert un recital i ha superat del tot un Barça que estrena projecte i que ha rebut un avís seriós.

Des dels primers instants els d’Ibon Navarro han estat molt centrats en defensa, sense concedir cistelles fàcils al Barça i tenint molt encert de tres punts, el que ha estat una constant durant tot el matx (17/30). I el marcador ja ha mostrat un 0-10 de sortida i els blaugrana han començat a notar que el partit podia ser un via crucis terrible. I ho ha estat. Encara que exercint una mica de Barça, els de Pesic han pogut apropar-se una mica, 20-24, la recta final del primer temps ha estat absolutament tricolor. Just abans del descans, Albicy i Ennis han resolt jugades de molt mèrit en què el Barça sentia que estava defensant bé i per acabar de rematar, sobre el clàxon, Rafa Luz ha posat el 33-46 amb que han acabat els primers 20 minuts. La segona part ha mostrat un MoraBanc Andorra intens al darrere i alegre en atac amb la capacitat de trobar jugadors que han contribuït i molt des de la segona unitat. De fet, Miki Vitali (que ha fet un gran partit amb 15 punts) ha estat l’MVP del partit però els que l’han escollit han degut patir perquè el mèrit dels tricolors ha estat coral.

Les diferències han arribat a estabilitzar-se a l’entorn dels 20 punts i la sensació era que si no fos el Barça el rival, la victòria ja tenia propietari des del tercer quart. Els blaugrana han remat però sense encert i els darrers minuts del matx s’han intercanviat cistelles amb els aficionats del MoraBanc que havia al Barris Nord fent-se sentir molt tot i ser poquets.

Oliver Stevic ha aixecat el trofeu de campions de la Lliga Catalana 2019 escrivint una pàgina històrica, una altra, en un club que sembla que no s’atipa de fer més i més amplis els límits de les fronteres dels seus somnis.