(77-85) Victòria de prestigi i d’ambició a Fuenlabrada

(77-85) Victòria de prestigi i d’ambició a Fuenlabrada 1200 675 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Hi ha dies que consoliden una idea i un projecte i la victòria d’aquesta tarda a la pista del Montakit Fuenlabrada (77-85) li diu moltes coses al MoraBanc Andorra. No és només informació relativa al bàsquet, també n’hi ha molta sobre la confiança en la feina que està fent el grup i en l’ambició per ser protagonista en una lliga salvatgement competitiva. És la tercera victòria fora de casa dels de Peñarroya i la segona seguida, després de derrotar el Barça la setmana passada, i el més rellevant és que arriba just després de la lògica decepció per quedar fora de la Copa. El missatge és clar, aquí queden molts somnis per lluitar i tenim ambició i energia per anar a per ells fins el final. El triomf d’avui, a més, porta un altre segell ja que la víctima ha estat l’indiscutible equip revelació de la lliga fins ara, un conjunt temible a tot arreu i encara més a casa seva. A banda d’això, el premi obtingut arriba després d’un final ajustat en què els locals havien aconseguit canviar un 53-66 per un 72-72. Tot i això, les fades que han guiat el Fuenla fins ara en aquesta situacions no han aparegut i els dimonis que tenallaven els tricolors tampoc. Per tant, un dia fantàstic en el que segurament és el millor partit de l’any fora de casa.

Els homes de Peñarroya han estat superiors tot el partit. El primer quart ha tingut molt equilibri (16-16) però ha deixat clar que els desafiaments que plantegessin els locals trobarien resposta. I així ha estat. Gran defensa i bones decisions en atac, a banda de molts jugadors contribuint han portat l’equip a dominar al descans per 32-40. L’escenari estava clar que era favorable però absolutament tothom esperava que hi hagués una reacció dels de Néstor Garcia. I no n’hi ha hagut una sinó unes quantes. Però a cadascuna ha respost amb recursos i personalitat el MoraBanc Andorra demostrant tenir el partit ben preparat i oferint maduresa i solidesa a cada tram complicat. Des del punt de vista individual, en el segon temps, Jaime Fernàndez (22 punts) s’ha carregat l’equip a l’esquena i ha estat qui ha posat la màgia en moments claus. Blazic n’ha fet 18 i ha estat força bé, igual que l’excel·lent Landing Sanè amb 11 punts d’or o amb els 18 de valoració de Moussa Diagne en tot just 11 minuts de joc. Però l’estadística està plena de bones notícies com les 7 assistències d’Albicy o els 15 de valoració d’Stevic.

Ha estat una victòria justa, més fins i tot del que diu el marcador perquè el MoraBanc Andorra ha valorat 98 pels 72 del Fuenla. A més el dia és ben rodó perquè no hi ha millor preparació possible per rebre dissabte vinent a la BMB el Reial Madrid a les 19h. La Bombonera ha de tronar com mai.