(78-76) Heroi serbi, ball senegalès i victòria tricolor

(78-76) Heroi serbi, ball senegalès i victòria tricolor 1597 1069 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha començat la temporada amb victòria en un partit a sang i fetge, metal·lúrgic i complicat. És a dir exactament la classe de partit que el nou entrenador tricolor Ibon Navarro havia avançat qe es donaria. Des d’aquest punt de vista el tècnic vitorià la va clavar però és que encara va afinar més en la prèvia quan va citar el rebot com la clau per guanyar el partit. Avui el MoraBanc n’ha agafat 39 per 30 del rival i l’ha doblat si ens centrem en els ofensius. Aquest domini del rebot ha sustentat la batalla dels petits detalls que ha fet que la victòria es quedés a casa perquè els dos equips podien haver guanyat perfectament i ningú s’hagués estranyat. Posant-hi més elements particulars per decantar el matx cap al tricolor, Ucam Múrcia (que perdia per 10 al segon quart i per 7 al descans, 43, 35), no ha estat capaç de capgirar el marcador. La molt bona feina dels visitants per curtcircuitar el joc alegre dels andorrans els ha portat a empatar en un parell d’ocasions (una el 76-76 en els darrers 30 segons) però tot i tenir moltes oportunitats no han trobat la manera de capgirar. Davant d’això els homes d’Ibon Navarro han oposat la tossudesa, ofici i treball suficients per suplir la manca d’inspiració del segon temps. Stevic, el discret capità serbi, ha exercit el paper d’heroi amb una cistella des de 5 metres. Frontal. Un tir que està al seu abast però que amb 76-76 ha tingut el seu pes en or. Curiosament fins aquell moment Stevic havia anotat una sola cistella. La pressió amb dansa senegalesa de Moussa Diagne sobre el darrer servei de banda queda per la història de les imatges curioses de la temporada.

Des del punt de vista col·lectiu la igualtat del partit queda clarament determinada pels 85 punts de valoració pels 78 del MoraBanc, quan això passa s’acostuma a perdre. Però per sort les estadístiques ajuden a entendre el bàsquet però no l’expliquen del tot. Des del punt de vista individual els bons aficionats de la Bombonera no s’estranyaran de veure els joc coral de sempre amb molts jugadors aportant i assumint responsabilitats. El més valorat ha estat Vitali amb 14 havent anotat 11 punts. El màxim anotador ha estat Dylan Ennis amb 13, Whittington ha fet 11, i Jelínek n’ha fet 10. Entre tots ho han fet tot.

Una nit per acabar contents. Per derrotar un excel·lent i duríssim Ucam Múrcia. I la victòria permet afrontar el carrussel de partits que arriben amb un matalàs de confiança que en cas contrari haguès estat un somier trencat i ple de filferros que punxen. Els d’Ibon Navarro visiten consecutivament a Galatasaray (dimarts), Divina Seguros Joventut (divendres) i Barça Lassa (diumenge).

Close Cart
Back to top