(81-67) Derrota a Bilbao però el partit pel playoff segueix

(81-67) Derrota a Bilbao però el partit pel playoff segueix 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

“Depenem de nosaltres i anirem fins el final a pel playoff”.. La frase és de Joan Peñarroya, que ha trigat pocs minuts en arxivar el mal partit, un altre fora de casa, de l’equip tricolor a Miribilla, saldat amb derrota per 81-67. I no és que el tècnic amaguès el disgust per no haver ofert la millor versió possible en un dia tant rellevant, no va per aquí. El tècnic del MoraBanc Andorra ha admès que estava decebut perquè les coses no havien sortit ni remotament com s’esperaven, però el premi segueix estan a l’abast, “i depenem absolutament de nosaltres”. El mal de la derrota d’avui, i que cal arxivar ràpid, és la sensació d’haver desaprofitat una bona oportunitat davant d’un rival tocat. Però no enfonsat. El Bilbao de Mumbrú, Hervell i Tabu té prou orgull i coratge com per discutir-li el playoff al MoraBanc fins el darrer segon, del darrer partit. Avui ho ha demostrat aprofitant amb seguretat l’oportunitat de trencar el partit quan se li ha presentat. Per part tricolor, a títol individual cap jugador ha estat a un gran nivell. Shermadini i Antetokounmpo han fet 13 punts, Stevic 11 i Navarro 10. El principal problema en atac ha estat la manca d’encert des del perímetre (4 de 23 triples) i en defensa les dificultats per controlar el rebot (47 a 32 pels bilbains).

Desballestant el partit cal dir que la primera part ha estat tricolor, i no només pel marcador 36-37. El joc de l’equip andorrà era superior, a estones clarament, al del rival. El primer quart ha acabat 21-23 però el partit era fred, no acabava d’arrencar. El segon més menys igual. El Bilbao no s’hi trobava i el MoraBanc semblava no trobat els mecanismes per trencar. Una mc era com si esperès els bascos. I tant esperar-los al final han vingut. Un parcial de 13-0 a l’inici del tercer quart ha canviat el 36-39 en el 49-39. I des d’aleshores i fins el final, amb alguns rampells com el 50-48, el domini ha estat sempre local. En la recta final també s’ha jugat el partit per l’average. En  la primera volta a la BMB, la victòria havia caigut per 85-81 pels de Peñarroya. En aquest duel, la matinal a Bilbao tampoc ha resultat fructífera. A banda, i per acabar de rematar el matí gris que feia a la capital biscaina, l’UCAM Múrcia també ha guanyat el seu partit contra el Tecnyconta Saragossa i també apreta pel playoff.

El que queda és apassionat i anirà ràpid. Diumenge vinent a les 12h30 rebem el València Basket, dimecres de la setmana vinent visita el Betis i el diumenge 14 de maig acaba la lliga regular amb la visita del Reial Madrid a la Bombonera.