(85-77) Victòria de fe contra un gran ICL Manresa

(85-77) Victòria de fe contra un gran ICL Manresa 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Des del 15 de gener que la BMB no celebrava una victòria i avui, el cert és que la sensació és que ja tocava. És l’anàlisi generalitzada que deixaven les prèvies, sobretot perquè el rival ha estat l’ICL Manresa que va últim amb només tres victòries. Però els manresans han fet un gran partit i han portat els de Peñarroya al límit. Al final, victòria per 85-77 ia sensació reconfortant que l’equip té intacte el seu caràcter guanyador. El que l’ha portat a guanyar 9 partits dels 10 que ha jugat a casa. I és que la dinàmica del partit no ofereix cap dubte. El Manresa ha anat per davant per 19-29 al final del primer quart, 36-46 al descans i 58-68 al final del tercer quart. Tot i els intents, sobretot en el tercer quart, del Morabanc Andorra, l’equip d’Ibón Navarro ha sabut estar per davant i portar el partit sem pre al terreny que li convenia. La constància que demostra  aquest domini manresà s’ha trencat en els darrers 5 minuts. Amb feina de formiga, pujant línies defensives i posant-ho molt coratge, els tricolors han posat més carn a la graella per guanyar. “El bàsquet són dinàmiques i la nostra no és bona” ha afirmat en roda de premsa Ibón Navarro i segurament un tant per cent de la resolució del matx descansa en aquesta afirmació. El parcial de 27-9 en el darrer quart n’és el fidel reflex. A títol individual Shermadini, sempre Gio, ha estat determinant perquè la victòria es quedés a la BMB. El pivot georgià ha valorat 29, amb 20 punts i 8 rebots. David Walker ha recordat el dels millors dies amb 11 punts i Beqa Burjanadze ha valorat  13 amb 5 punts i b rebots. Albicy no ha tingut el seu millor dia però ha anotat el triple decisiu ja en el darer minut.  Chris Czerapowicz ha tingut un esperançador debut a casa amb 7 punts.

El primer quart ha arrencat amb un avís monumental per part del Manresa. 7-17 anotant tot el que llançaven des del perímetre. I  la remor a la graderia mostrava certa incredulitat per part dels espectadors que no esperaven un inici així. Machado, Suggs, Auda, Pere Tomàs…l’ICL anava trobant solucions sempre que calia. Quedava partit i el missatge era clar. Tocaria picar molta pedra. Al descans 38-48 i sense bones sensacions. El MoraBanc volia manar però no se’n sortia. L’arrencada de tercer quart ha apropat els de Peñarroya a dos punts. En d’altres partits a casa d’aquesta temporada això volia dir que la dinàmica podía canviar. Res de res. No era el cas d’avui. Al final del tercer quart, un altre cop 10 punts a sota. Les cares dekls jugadors no eren ni molt menys de rendició. I per aquí s’ha construït la victòria. Thanasis ha fet un parell d’esmaixades després de pilota robada que han aixecat el públic de la cadira. Ambient carregat a la BMB amb força protestes a l’actuació arbitral, un dia més. I en aquesta temperatura elevada per una banda els tricolors han anat pujant i a Manresa li ha faltat temperar-se per resoldre el partit. Al final una victòria molt important perquè arriba després de tres derrotes seguides.

Abans del partit, i de mans del Cap del Govern, Toni Martí, Gio Shermadini ha rebut el trofeu que l’acredita com a MVP de la lliga el mes de gener. El MoraBanc Andorra visita diumenge vinent la pista de l’UCAM Múrcia.