(85-79) Derrota lluitant fins el final al Pionir

(85-79) Derrota lluitant fins el final al Pionir 2560 1757 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Segona visita europea i segona derrota del MoraBanc Andorra per 85-79 a la pista de l’Estrella Roja de Belgrad. Si pensem en la fredor de la primera línia no hi ha més remei que dir que en el retorn europeu que va arrencar la temporada passada l’assignatura pendent continua sent guanyar un partit fora (portem els dos d’aquesta temporada i els 5 de l’anterior). I les dades son fredes i no les mou ningú. Però avui la crònica pot anar una mica més enllà, l’equip s’ho mereix pel molt que ha treballat a la pista. Pel caràcter que hi ha posat i per ha arribat a provocar la suor freda del rival i de l’espectacular afició de Pionir de Belgrad, que ha arribat a patir de valent per retenir una victòria que al descans donaven per còmoda, 44-33. A més, a la cocktelera cal posar també que en la prèvia el mateix Ibon Navarro es referia als serbis com els grans favorits per guanyar l’Eurocup. Doncs en aquest context el MoraBanc ha ofert una exhibició de coratge i maduresa per vendre caríssima una derrota que ha estat molt a prop de ser victòria. Els pessimistes (optimistes ben informats diuen) podran afirmar que l’equip encadena dues derrotes després de la decepció de dissabte passat contra Manresa a casa i tindran raó, aquí la clau és veure quina resposta/tecla pot haver trobat l’equip per haver fet una segona part tant magnífica com la que ha fet avui.

“Hem perdut el partit en els darrers 3 minuts de la primera part i a aquest nivell no pots regalar tres minuts perquè et penalitzen molt” ha dit Ibon Navarro després del matx i fent una dissecció del partit difícilment algú li podrà portar la contrària. El MoraBanc ha arribat a estar 18-26 per sobre en el segon quart. Però ha encaixat primer un 11-0, del que s’ha refet per tornar a manar 31-33 i després un 13-0 que ha deixat el marcador en 44-33 al descans i amb males sensacions. Massa càstig per com havia jugat l’equip però el desconcert en bàsquet es paga molt car. Rafa Luz ha participat però sense estar al 100% perquè arrossega molèsties musculars des de dissabte. I tot i estar minvat per aquest contratemps i amb la baixa de Walker el MoraBanc s’ha posat a treballar de valent i mica en mica ha girat la dinàmica del partit. Defensa dura, anticipació i Albicy han estat els catalitzadors de la reacció. El francès ha estat imperial: 26 de valoració amb 10 punts, 12 assistències i 5 pilotes robades. Cal destacar també l’excel·lent partit de Jelínek i Stevic. I per moments ha semblat que es podria però l’Estrella Roja ha tirat de capital competitiu i de Joe Ragland (24 punts) i Mohammed Faye ( 18 i 28 de valoració) per lligar una victòria important i molt celebrada pel públic, el que dona una idea de la rèplica que ha ofert el MoraBanc

Abans del partit, Dylan Ennis i Oliver Stevic han rebut un reconeixement per part del club i l’afició de la que havien format part. I com sempre acaben les cròniques, hi haurà poc temps per pair. Demà viatge tot el dia, dijous a entrenar i divendres tocarà tornar a agafar un avió per anar a Gran Canària, on espera un molt necessitat Herbalife Gran Canària.