(81-67) El MoraBanc tanca la lliga a Valencia donant la cara

(81-67) El MoraBanc tanca la lliga a Valencia donant la cara 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bàsquet club MoraBanc Andorra ha dit adéu avui a la temporada amb una derrota a la pista del València Basket per 81-67. Els homes de Peñarroya han plantat cara durant tot el partit i els locals només es van poder distanciar en la recta final del matx. El partit va registrar bona part de les virtuts i problemes de l’equip a la segona volta. Una actitud correcta i responsable manté l’equip amb opcions durant bona part del partit amb rampells en què sembla que tot serà possible però després en els moments claus falta aquella espurna necessària per resoldre duels igualats en una lliga tant dura com l’ACB. Més o menys això, que s’ha repetit molts cops aquesta temporada, ha marcat el tram decisiu del partit d’avui a la Fonteta de Sant Lluís. La combinació de resultats de la darrera jornada, amb victòries de FIATC Joventut i CAI Saragossa provoca que el MoraBanc Andorra caigui a la 14ª plaça de la Lliga Endesa amb 12 victòries i 22 derrotes, el mateix balanç i classificació que la temporada anterior.

El partit ha començat bé pels tricolors que han demostrat tenir-lo ben preparat curtcuircuitant l’atac taronja des dels primers compassos. El primer quart ha estat de domini total del joc per part dels de Peñarroya i ha fet l’efecte que fins i tot l’11-16 que hi havia al marcador en acabar els primers 10 minuts no feia justícia al comportament en pista d’uns i altres. Encara que no sigui habitual, el MoraBanc ha fet més joc que cistelles en aquesta part del partit en què se li han escapat algunes situacions clares.

Era d’esperar que el potencial dels locals començaria a treure el cap en el segon quart. I així ha estat. Pujant línies defensives, provocant pèrdues de pilota i carregant fort el rebot ofensiu, els de Pedro Martínez aviat han capgirat el marcador i han incomodat molt l’atac andorrà. El primer temps ha acabat 38-32 (el parcial ha estat 27-16 pels locals) i ha ofert molta informació a l’equip andorrà sobre el nivell d’exigència al que haurien d’arribar si volien guanyar el partit.

L’arrencada de la segona part ha semblat enviar el missatge que els tricolors posaven la directa. Dos triples de Beto i una cistella de Bogdanovic (màxim anotador amb 14 i millor jugador del primer temps) han girat la truita. En molt poc temps, els de Peñarroya havien ensenyat les dents i mostraven ganes de queixalar. Però…aquesta segona volta les situacions aixñi acostumen a tenir un però, Rafa Martínez s’ha fet amb el control de les operacions locals en aquest moment. La determinació del català ha portat el seu equip a superar els moments complicats. Shawn Jones ha estat el principal responsable de fer surar la nau andorrans davant les escomeses locals. Un triple de Diot des del centre de la pista, en el darrer segon, ha posat el 59-53 amb què s’arribava als darrers 10 minuts.

La constància de l’equip andorrà l’ha portat fins el 65-60 amb uns bons minuts de Shermadini (13 de valoració amb 12 punts i 8 rebots). En aquest moment ha tingut algunes situacions per apropar-se però no ha tingut encert i el València no ha perdonat. Del 65-60 s’ha passat al 73-60. I adéu al partit. I a la temporada. Un exercici en què no es pot negar que l’equip ha anat de més a menys però on tampoc s’ha d’obviar que s’ha aconseguit una permanència folgada a la màxima categoria del bàsquet espanyol. El MoraBanc queda fora de la lluita pel titol que disputaran Fc Barcelona, Reial Madrid, València, Laboral Kutxa, Gran Canària, Unicaja de Màlaga, UCAM Múrcia i Montakit Fuenlabrada. La darrera jornada ha estat dramàtica en la lluita pel descens de categoría. Finalment ICL Manresa s’ha salvat i la categoria l’ha perdut Movistar Estudiantes que acompanya cap a LEB or a Retabet Gipuzkoa, precisament qui l’ha derrotat avui.