(90-74) Dia gris a Saragossa

(90-74) Dia gris a Saragossa 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Saragossa s’ha llevat avui amb un dia gris. Emboirat. El sol no ha trobat en tot el matí ni una esquerda per decorar la bonica capital aragonesa. I aquesta grisor ha semblat contagiar el MoraBanc Andorra, que ha perdut clarament i justa al Príncipe Felipe per 90-74. Poc a dir sobre els mereixements del rival per adjudicar-se la victòria. El Saragossa ha fet més però un cop més, i no és el primer cop en partits fora de casa, queda el regust amarg que l’equip cedeix té més arguments dels que posa a la pista. Aquest cop no ha estat un tema d’actitud, ha estat d’encert. En especial en el primer temps ha quedat clar que el MoraBanc veia la cistella molt petita. I per molt bones intencions que posis sobre el parquet, en bàsquet professional, un equip que no troba camins per fer mal al rival en atac acaba cedint. Trigant més o menys temps, però acaba cedint. Aquests partits grisos al principi els locals també ho han estat, tenen sempre un click en el que es desbloquegen a favor d’un dels dos rivals. Avui també ha estat així.

Fins tres minuts abans del descans, els homes de Peñarroya han estat dins del partit tot i tenir uns percentatges horribles, en particular en el llançament exterior . I no només des del perímetre, alguns tirs assequibles tampoc han entrat. I per molt que la defensa i les ganes estaven o havien d’estar, al final els errors condueixen indefectiblement a un punt de frustració. I aquest break, usant un símil tennístic, ha arribat en la recta final del primer temps en què s’ha passat del 30-28 al 41-29. La resta del partit, els locals han vist cistella amb facilitat i han gestionat bé aquest reak arribant a fregar els 20 punts en alguna ocasió. El cert és que durant la segona part s’ha esperat el punt rebel qe té el MoraBanc Andorra 16/17 i que va aparèixer, per exemple a la pista de l’Estudiantes, però no ha passat. Els tricolors, davant l’atempta mirada del Cap del Govern Toni Martí a la llotja, han estat un equip sense punch i massa pla per inquietar el Tecnyconta Saragossa. Els locals, per la seva part, han trobat bé la tecla per no deixar jugar l’equip andorrà amb l’alegria habitual. Gripant el ritme, en certa manera han propiciat que els de Peñarroya no juguessin a gust i aquesta podría ser una de les causes del poc encert en atac.

El jugador andorrà amb més valoració ha estat Stevic amb 17 després d’anotar 16 punts i agafar 5 rebots. David Navarro i Beqa Burjanadze amb 14 punts o Andrew Albicy amb 11 assistències han tingut actuacions individuals mereixedores de ser rescatades. Per part local, a responsabilitat ha estat força repartida amb Tomàs Bellas fent un 20 de valoració amb 10 assistències.

Les conseqüències d’una victòria a Saragossa haguessin estat posar l’equip amb un peu a la Copa del Rei. Les possibilitats ¡, a 4 partits pel final de la primera volta continúen intactes però s’haurà de seguir remant i molt a un calendari que contè Unicaja de Màlaga i Beris a la BMB i Iberostar Tenerife i Reial Madrid com a sortides. El partit del dia 27, dimarts a les 21h, contra Unicaja serà el darrer de l’any. Una excel·lent oportunitat de dir-li adéu al 2016 a la Bombonera amb un partit amb molt en joc i davant d’un rival de primer nivell.

Close Cart
Back to top