(91-99) El MoraBanc Andorra completa una gran obra sense premi

(91-99) El MoraBanc Andorra completa una gran obra sense premi 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Exhaustes i adolorits però amb l’orgull d’haver portat al límit un dels grans del bàsquet europeu. Així estaven avui els jugadors del BC MoraBanc Andorra després d’haver perdut per 91-99 amb el Laboral Kutxa en un gran espectacle que els aficionats han sabut valorar premiant l’equip amb una gran ovació. En la prèvia s’havia parlat força de si els homes de Perasovic exposarien gaire a només 5 dies de la Final 4 de Berlín. La resposta a aquesta pregunta per part del conjunt vitorià ha estat una exhibició de respecte al preu de l’entrada pagada pels espectadors que avui han xalat de valent a la BMB. El Laboral Kutxa ha competiti ferotgement i s’ha endut merescudament ka victòria davant un equip tricolor en el que s’ha tornat a sortir Shermadini. El georgià ha estat més imperial que mai amb 27 punts i 11 rebots per un estratosfèric 38 de valoració.

Els primers minuts del matx han anunciat clarament les intencions de l’equip basc. Anotant en gairebé tots els atacs, el MoraBanc es veía important per aturar l’enorme cabal ofensiu que se li venia a sobre. Amb 5-11 a l’electrònic, Peñarroya ha demanat més duresa als seus i després les coses s’han equilibrat. Amb moltes continuacions exitoses amb Shermadini i força verticalitat, l’equip andorrà ha aconseguit posar-se al nivell dels visitants I no era tasca fácil. Al final dels primers 10 minuts, empat a 26. Bertrans era el far del Laboral Kutxa amb una ratxa impressionant dels dels 6.,75.

El segon quart ha mantingut dinàmiques i s’han anat afegint jugadors a la festa. Per part local Holt, Bogdanovic i Stopjanovski (han acabat amb 17 el primer i 15 punts els altres dos i pels visitants Adams i Hanga que han finalitzat el matx amb 25 i 16 punts. Les dues mandíbules han aguantat el brutal intercanvi de cops però sempre amb posat més fem pels vitorians. Al descans, el 47-52 explicava que s’estava veient un gran espectacle i també les dificultats dels de Peñarroya per mantenir el ritme.

La represa ha tingut un petit punt d’inflexió. Un d’aquells que han permès veure perfectament que el rival no estava pensant en la Final 4 de Berlín. Amb dos tirs lliures de Shermadini, el MoraBanc s’ha posat 53-52, ha capgirat el marcador. De seguida un 0-5 ha tornat el comandament als visitants. Poc després, nou moment rellevant. Amb 60-60, nova exhibició de determinació i parcial de 0-9. Tot i això, tot i el 60-69 que assenyalava el marcador, avui el MoraBanc ha estat tossut com una mula i sempre s’ha aixecat després de moments complicats. Després de 30 minuts de joc, 69-74. Sensacions molt similars a les que hi havia al descans. Mantenir aquell ritme seria complicat pels tricolors però l’intent de fer-ho estava tenint gran bellesa.

Problemes físics de Shermadini, unes inoportunes rampes, han aparegut en aquest moment al matx. I tot i això. Determinat com pocs cops aquesta temporada, l’equip andorrà ha sabut perseverar fins entrar en la recta final amb opcions. Fins a tres ocasions, hi ha hagut triples per apropar-se a dos i un punt ja en la recta final. Els llançaments d’Schreiner i Luka Bogdanovic no han entrat i en contrapartida Adams i Hanga s’han mostrat implacables i han sentenciat. No ha faltat gaire però el Laboral Kutxa ha vingut a Andorra a aconseguir una victòria que li assegurés la quarta plaça i ho ha aconseguit en un partit que ja és clar aspirant al millor que s’ha viscut aquesta temporada a la BMB.

El MoraBanc Andorra juga dimecres a Sevilla (21h Teledeporte) jornada intersetmanal i dissabte a les 21h rep el Rio Natura Monbús Obradoiro en una BMB que s’acom