(98-85) Un imperial Shermadini no és suficient davant d’un bon Herbalife

(98-85) Un imperial Shermadini no és suficient davant d’un bon Herbalife 2448 1836 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Cinquena derrota consecutiva del Bc Morabanc Andorra. L’Herbalife Gran Canària s’ha desfet dels tricolors amb certa comoditat per 98-85 en un partit de clar control dels d’Aito García Reneses. Per l’equip andorrà el matx no ha representat un canvi substancial respecte la dinàmica de les darreres setmanes tot i que la gran actuació de Shermadini es podría apuntar com a element esperançador pel futur immediat. El pivot georgià ha estat imperial sota cistella amb 34 de valoració, anotant 21 punts, agafant 8 rebot i posant tres taps. Un partit per emmarcar que no ha trobat massa companyia, tret de Beto que ha acabat amb 15 punts i 6 rebots. De cara a cistella també han contribuït a bon nivell Holt (14), Bogdanovic (12) i Stojanovski (11).

La posada en escena ha estat correcta amb Shermadini anotant els 6 primers punts de l’equip. El 6-6 dels primers compassos feia pensar que podíem estar a davant d’un enfrontament equilibrat. Però ha estat un petit miratge. En poc temps i a cop de cistelles de Salin i Omic, en el cas del primer triples, les diferències s’han anat decantant mica en mica cap el costat local. El primer quart acabava amb 22-18. Les hostilitats encara no s’havien desfermat i els dos conjunts es mostraven respecte i poc més. Sota taulers, el duel Omic-Shermadini capitalitzava bona part de l’atenció.

L’inici del segon quart ha estat el millor moment del partit pels de Peñarroya. Han estat sòlids durant aquest tram de partit i això els ha permès capgirar el marcador 26-28. L’ equip andorrà trobava jugadors en atac i solucions en defensa. Ha estat el moment de més llum del partit, García Reneses ho ha parat, ha mogut peces i en un tres i no res, el MoraBanc Andorra ha passat de dominador a dominat. La recta final de segon quart ha estat tota del Gran Canària, que ha pujat la defensa i que ha aconseguit una bona quota de cistelles fàcils. Un triple de Pangos posava el 46-35 amb que s’arribava al descans.

La sequera ofensiva s’ha mantingut en la represa. Sempre a l’entorn dels 13-15 punts, l’avantatge local anava transitant el partit sense gaires ensurts. Amb un joc coral, amb molts jugadors contribuïnt, l’Herbalife ha tingut una matinal plàcida per alegria dels 6712 espectadors que avui han anat al Gran Canària Arena. El 77-52 amb que es tancava el quart explicava força clarament que el partit admetia pocs matisos. Si de cas que cada cop que Shermadini abandonava el terreny de joc per descansar, la diferència augmentava flirtejant amb els 20 punts.

Tot i la bona predisposició dels andorrans, les coses no han canviat gaire en el darrer quart. La constància habitual del MoraBanc Andorra ha impedit que el Gran Canària fes una estripada a l’entorn dels 20 punts però durant uns minuts ha semblat que es podia donar. Dos triples de Beto han acostat a 11 el MoraBac faltant 3 minuts però, sent lluny, és el més a prop de donar la sorpresa a Las Palmas. Les darreries han registrat bastant intercanvi de cistelles fins el 98-86 final.

El MoraBanc Andorra juga diumenge vinent a les 12h30 a la BMB contra el FIATC Joventut en un partit que ja es pot catalogar de final per assegurar la permanència, un cop els somnis de playoff han quedat enterrats pel seguit de derrotes de les últimes setmanes.