(87-78) La millor defensa és un bon atac

(87-78) La millor defensa és un bon atac 2000 1333 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra tomba al Surne Bilbao Basket en un partit de dues cares a la Bombonera. Els de Natxo Lezkano han hagut de suar sang per plantar cara a un rival molt rocós, però una tempesta perfecta a la segona meitat ha acabat decidint l’enfrontament al nostre favor.

Nou partit a la Bombonera amb un ambient dels que fa goig en aquest vespre, i nit, de dissabte. El partit el començaven amb pas ferm els de Ponsarnau, liderats per un Smith totalment desenfrenat (14 punts mitja part) que clavava la primera en el tram inicial d’enfrontament. El MoraBanc Andorra reaccionava, i començaria així un intercanvi de cops dur, molt dur. Els visitants venien amb el cartell de tercera millor defensa de la lliga, i s’ha notat. Xocàvem davant un mur i al darrere patíem molt per arribar als seus tirs exteriors (8/18 en triples per ells al descans). Patint i amb molt d’ofici, els tricolors aconseguien tancar la primera meitat amb el 40-44 desfavorable però ja firmable vist l’encert i la posada en escena del rival. Sabíem que calia mastegar sorra de valent per poder continuar competint davant un rival que tenia les idees molt clares. La segona part ha estat un partit completament diferent. Partint des d’un treball defensiu que asfixiava a l’oponent, i rematant al davant amb un Tobias Borg que continuava amb el canell molt calent. Així obríem escletxa i, continuant bé al darrere, ho manteníem per ara posar al Surne Bilbao Basket contra les cordes encarant els darrers deu minuts (66-56). Calia fer un gran inici de darrer quart, o tota la feina feta, fàcilment, se’n aniria a fer norris. Mentre Tobias Borg era clarament l’home del partit, també ha arribat el torn de Jerrick Harding, que s’ha enfilat fins als 21 punts. El nord-americà, ell solet, ha tornat a ampliar el màxim avantatge pels locals i ha deixat l’equip basc mig KO. Tot i la reacció final dels visitants, el MoraBanc Andorra ha acabat de tancar bé el seu cèrcol i jugat amb cap fred per lligar la setena victòria de la temporada (87-78).

Estadística del partit

El següent partit serà el diumenge 21 de gener (17:00 hores) al Fernando Buesa Arena de Vitòria per jugar davant el Baskonia.