(77-70) Una dolenta primera meitat passa factura

(77-70) Una dolenta primera meitat passa factura 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra no ha pogut guanyar el seu duel directe particular davant un Zunder Palencia més necessitat de victòria. Els locals han mostrat més gana des del minut zero de partit i, tot esperar-ho, ens han sorprès d’inici. La reacció tricolor no acabaria sent suficient per capgirar un enfrontament marcat pels aspectes intangibles del joc.

Ambient de gala el que mostrava el Pabellón Municipal de Deportes de Palència, on l’assistència ja feia setmanes que prometia. Conscients de la importància del xoc, els jugadors liles s’imposaven d’inici a un MoraBanc Andorra espès que topava un cop darrere altre amb la defensa local. Cistelles encaixades en segona opció i poc encert en els nostres llançaments, el Zunder Palencia s’emportava el primer quart per 18-8. Els tricolors anaven a remolc i calia trobar bones sensacions com més aviat millor. Un bon començament de quart en l’aspecte ofensiu no era aprofitat davant el seu encert. Es sumava a la festa Van Der Vuurs amb dos triples, i la lluita en el rebot també estava sent una llosa pels andorrans (25-17 al descans). Una millor cara al tram final de quart només ens servia per igualar aquests deu minuts i anar al descans 40-28. Calia donar amb la tecla i reaccionar, com fos, en una segona meitat que es preveia encara més dura. La cara del MoraBanc Andorra era una altra en un tercer quart on hi ha hagut una autèntica lluita al fang. Molta falta, molt tir lliure, tot costava molt per ambdós equips, i això naturalment no afavoria als nostres interessos. A base d’ofici i de lluita, aquest cop sí, els visitants tancaven el tercer quart amb un marcador parcial mínimament favorable de 22-23. De menys a més encaràvem el darrer i decisiu període, i no començava, per res, de la millor manera. Zunder Palencia començava endollat i 6 punts consecutius de Frankamp tiraven ràpidament per terra la feina feta. Fins a 17 punts de diferència ha mostrat el lluminós, i sort que els de Natxo Lezkano han encadenat uns bons minuts de bàsquet per salvar un average que en aquell moment estava perdut. Hem acabat estant bé a nivell de lluita i energia en els moments decisius del partit, però, d’altra banda, les oportunitats de tir que hem tingut les escopia totes el cèrcol impedint així la remuntada. Marcador final de 77-70 en un enfrontament on el rival ha estat, bàsicament, millor que nosaltres.

Estadística del partit

El següent partit serà el dissabte 16 de març (20:45 hores) a la Bombonera, ens visita el Lenovo Tenerife.