Gran segona part i victòria contra la Penya (89-66)

Gran segona part i victòria contra la Penya (89-66) 1500 999 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria clara del BC MoraBanc Andorra davant del Divina Seguros Joventut per 89-66. Un triomf fonamentat en una excel·lent segona part en què els tricolors han dominat el partit sobretot gràcies a la seva millora defensiva. Després de rebre anotacions altes en els dos darrers amistosos contra Bilbao i Zenit, el MoraBanc ha ajustat les peces que calien per oferir una versió més sòlida i ha pogut amb un Joventut que durant el primer temps ha semblat que podía discutir la victòria. Les sensacions cara a la lliga Catalana (que es disputa dimecres i dijous  a la BMB) son molt bones.

El primer quart del partit d’avui a Platja d’Aro ha estat igualat des de l’inici. La personalitat triplista dels verdinegres no s’ha modificat massa tot i e canvi d’entrenador. L’equip ara de Diego Ocampo continua fiant bona part de la seva producció ofensiva en la línea de 6.75 i això ha conduit l’electrònic amb equilibri. El 22-18 final pel MoraBanc Andorra ha arribat per un parell de bones defenses amb intimidació de Gio Shermadini, que també ha fet feina prop de la cistella rival.

El segon quart ha arrencat bé pels homes de Joan Peñarroya que han marcat el ritme i han ofert sempre la sensació de tenir més munició que el rival. El 28-21 o el 33-25 acreditaven que les coses anaven bé. Els estímuls defensius de l’equip andorrà eren prou actius com per col·lapsar la Penya. Però, com acostuma a passar en aquests partits de pretemporada, el moment en què un connecta el rival desconnecta. I just ha passat això. Excel·lent reacció verdinegra i embús total tricolor. S’ha passat del 33-25 al 33-36. Al descans 35-36.

El tercer quart ha estat el de l’escapada bona. El Morabanc Andorra ha posat tota la carn a la graella i el Divina Seguros Joventut no li ha pogut seguir el ritme. Tant senzill com això. Tots els jugadors que Peñarroya posava en pista mostraven intensitat. Grapa. I en atac les coses anaven sortint força bé. El 58-46 ha estat la mostra que les dinàmiques no eren iguals pels dos equips. Un triple des de més enllà de mig camp d’Andrew Albicy ha posat el 61-50 amb què han conclós els primers 30 minuts de partit.

El darrer quart ha tingut poca història. Massa núvols en l’atac del Joventut per fer front un Andorra millor a cada segon que passava. Així s’ha arribat el 75-55 que ja ha finiquitat el matx en la seva recta final. Shermadini 15 punts, Jelinek 14 i Nacho i Walker amb 12 han estat els mes encertats de cara a cistella en una feina més coral que una altra cosa. Albicy ha repartit 6 assistències.

Dimecres a la BMB arriba la Lliga Catalana. Meitat darrer test de pretemporada, meitat repte il·lusionant per ser seu i per haver estat subcampions els dos darrers anys. Les semifinals de dimecres son Fc Barcelona Lassa-Divina Seguros Joventut (18h30) I MoraBanc Andorra-ICL Manresa (20h45). Dijous la gran final a les 21h.