(73-79) Bravissimo MoraBanc Andorra!

(73-79) Bravissimo MoraBanc Andorra! 2560 1725 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El setembre del 1995 el Bc Festina Andorra guanyava a la pista de Trodat Wels austríac en partit de la primera ronda prèvia de la Copa Korac. Des d’aleshores, en aquella primera participació europea del club i en la següent la passada temporada, tots els partits com a visitants s’havien comptat per derrotes. Fins aquesta nit a Brescia en què el Germani Brescia Leonessa ha sucumbit al bon moment dels d’Ibon Navarro per 73-79. El partit passarà a la història per haver trencat la ratxa de derrotes i també per un tercer quart atòmic, imperial, per emmarcar. Els d’Ibon Navarro han dinamitat el partit en aquest període posant la distància que després han sabut administrar fins el final. Tot i algun moment de patiment excessiu a darrera hora. El MoraBanc ha estat millor i és just guanyador. Avui no s’ha vist l’equip de festival del darrer partit amb el Baskonia (tret dels primers minuts del tercer quart) però una versió més metal·lúrgica i pragmàtica dels tricolors també ha els ha servit per guanyar un partit que pot ser clau en la lluita per entrar al Top16. El partit de dimarts vinent a casa contra Estrella Roja pot ser clau en la pugna per ser entre els millors de la competició.

La primera part avui ha estat equilibrada. El MoraBanc no tenia encert exterior però si mostrava determinació en defensa. I contrarestava sovint el joc dels locals. La solidesa en el joc ha anat donant confiança els d’Ibon Navarro mica en mica per arribar dominant al descans per 38-40. L’avantatge era només d’una cistella però en el tram final els tricolors han avisat que estaven despertant. I així ha estat, de sortida en el tercer quart un 0-17 ha fet implosionar el partit. Bona defensa i bona lectura en atac. Molts voluntaris, com sempre darrerament, per assumir responsabilitats. I els italians quan s’han volgut adonar ja gairebé estaven 20 a sota. I fins el final, per part local, ha estat un voler i no poder tot i l’aproximació final que tot just ha servit per maquillar el marcador.

A nivell individual avui el trident l’han format Stevic (16 punts i 3 rebots), Jelínek (16 punts) i Vitali (12 punts I 4 rebots). Han estat els tres protagonists però cal destacar que tothom ha acabat sumant força. I dissabte més. A les 20h30 visita la BMB l’espectacular Unicaja de Màlaga de Jaime Fernández i Gio Shermadini.